maanantai 24. maaliskuuta 2014

Hautajaiset ja uutta arkea.

Saatettiin viime lauantaina isä haudan lepoon eurajoella. Isä vietiin suoraan kylmiöstä hautaan. Isä ei kuulunut kirkkoon eikä muutenkaan ollut mikään uskon mies niin ei haluttu siihen mitään pappia höpisemään. Jokainen sai vuorollaan laskea kukkansa ja lukea lorunsa mikäli sellainen oli. Lapset heitti kuoppaan arkun päälle ruusut. Lapset olivat tosi kiltisti. Ei noin pienet voi ymmärtää homman nimeä oikein, että miksi arkku lasketaan kuoppaan, mitä arkussa on ja miksi. Poika kysyikin hautajaisissa, että mitä arkussa on. Mieheni lupasi kertoa myöhemmin. Miten sitten selität 4 vuotiaalle, että siellä on ukki, mutta sitten taas ei ole kun se on vain se ruumis. En tiedä onko hän kertonut jotain asiasta tai onko poika edes kysynyt sitä uudelleen. Hyvin lapset kuitenkin oli sisäistänyt koko homman kun muistotilaisuudessa kun tuli itkettyä niin lapset totesivat molemmat, että tuli itku kun on ikävä ukkia. Poika on myös todennut, että ukki on taivaassa mamman kanssa eikä mamman tarvitse nyt yksin siellä. Ei noin pienten tarvitsekkaan tietää sen enempää. He ymmärtävät sen, että emme enää näe noita ihmisiä. Se riittää. Pitää asiat yksinkertaisina vielä.

Tässä tämä elämä alkaa pikkuhiljaa rullaamaan omalla painollaan ja alamme pikkuhiljaa totuttelemaan elämään ilman isää. Äidillehän tämä on suurin elämänmuutos kun pitää opetella elämään yksin. Äitikin kun on ollut isän kanssa yhdessä ihan teinistä asti eikä ole koskaan asunut yksin. Nyt äiti on ollut paljon minun luonani kun ei ole pystynyt olemaan yksin yötä kotona ja muutenkin viettänyt entistä enemmän aikaa täällä. Toinen isoveljistäni on ollut täällä nyt paljon ja yötä äidin luona. Hän siis asuu Turussa, mutta hakee työtä täältä suunnasta, jotta voisi muuttaa tänne lähemmäs meitä. Ollaan käyty useaan otteeseen kävellen ja sähköpyörätuolin kanssa kaupungissa äidin ja muidenkin kanssa. On niin kätevää kun mulla on nyt tuo sähkäri millä pääsen itsenäisesti liikkkeelle eikä tarvitse olla aina minua työntämässä tai tönimässä niinkun ihana tyttäreni sanoo, "Riikkaa tönii äitiä" ♥ :D

Riikka aloittikin 2 kuukauden työharjoittelun ja toinen isoveljistäni aloitti minun henkilökohtaisena avustajana n.4h/päivä. Nyt siis alkoi uusi arki senkin suhteen. Katsotaan sitten miten jatkossa, poikiiko tuosta mahdollisesti työpaikka Riikalle harjoittelun jälkeen. Lapset tulevat tänne jatkossa to-la kun ennen se oli ke-pe. Näin Riikan ei tarvitse olla poissa harjoittelusta kolmea päivää jokatoinen viikko. Ei ole sitten ihan niin paljon korvattavaa.

Käytiin viime viikolla porissa lääkärissä ja sain herceptin hoidon. Kerroimme siellä minun päänsäryistäni mitä minulla on ollut viime aikoina ja sain ajan pään TT-kuvaan. Katsotaan onko syöpä levinnyt päähän vai johtuuko säryt kenties jostain muusta. Itsellä on sellainen olo, että ei olisi levinnyt vaan säryt johtuisi niskalihasten jumituksesta, mutta onhan se hyvä tarkistaa. Näkökin ollut jo pitkän aikaa huonompi. Tarvis varmaan varata aika näön tarkastukseen. Instrumentariumilla ainakin oli joku tarjous menossa, joten sinne ehkä kannattaisi varata aika ja ottaa sieltä lasit mikäli tarpeellista. Mulla on aina ollut hyvä näkö, mutta sytot saattaa heikentää näköä.

Asiasta toiseen.. Ulkona on niin ihana keväinen ilma toisinaan! Nytkin paistaa aurinko täydeltä taivaalta. Ihanaa kun tulee kesä! Se kummasti piristää mieltäkin kun on valoisampaa! Ihanaa kun tulee lämpimämpää eikä lapsilla tarvita niin paljon vaatteita eikä itsekkään tarvitse pukea niin paljon ulos lähtiessä. Nyt on vielä niin kylmä tuuli, että pitää pukeutua hyvin kun lähtee ulos. Minäkin kun istun pyörätuolissa niin siinä voi tuulessa tulla vilu. Meinattiin laittaa parvekkeelle pari kukka laatikkoa tuohon aitaan roikkumaan ja jonkun pikku kasvihuoneen. Riikan luona on vissiin pikku kasvihuone niin sen voisi tuoda tuohon parvekkeelle ja sitten siihen meinattiin hommata joku pieni pöytä ja tuolit. Jyskissä nähtiin sellainen säädettävä rottinki tuoli terassille. Sellainen voisi olla minulle hyvä, mutta hintaa siinä oli huimat 250€! Mietin myös, että jos haluaa istuskella terassilla kesä iltoina niin tyytyäkkö lyhtyihin vai pitäisköhän tuohon hommata joku pieni ulkovalo. Täytynee tutkia saako siihen oikein edes mitään valoa. Varmaan jonkinlainen sähkögrillikin hommataan tuohon. Toivottavasti vaan kukaan ei keksi ruveta pöllimään niitä kamoja... Täytyy muuten hommata myös parvekkeen oveen joku kärpäs verkko niin saa pitää ovea auki. Saattaa olla, että tuolle terassille menevälle kynnyksellekin pitää tehdä jotain, se on nimittäin aika korkea. Onhan tässä monenmoista rahanmenoa. Ruotsin reissukin suunnitteilla kesäkuussa, mutta siitä lisää kun se on aiheellista. Nyt keskitytään pysymään mahd terveenä kun on taas flunssaa liikkeellä!

Musta ruusu jonka isoveljeni kävi laittamassa arkkuun ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti