sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Laivalla!

Lähdettiin sitten iltalaivalle lauantaina. Siis viking gracelle. Sitä ennen toki piti taas nähdä komeita palomiehiä päivän piristyksesksi. Kaaduinpa siis suihkussa tai sieltä lähtiessä vaikka äitini koitti kuivata hyvin lattian ja minun jalkanikin. Täytyy jatkossa laittaa lattialle vaikka pyyhkeen tai ostetaan siihen joku matto. Pyllähdin siis lattialle ja kaksi palomiestä tuli hätiin. Oli vähän noloa olla tuolla puoli alasti. Sain laitettua tunikan päälle ennen kun miehet tuli, ettei tarvitsis nolostella. Toivottavasti en paljon vilautellut :D Minun alleni laitettiin sellainen liina minkä päälle menin makaamaan (auts mun selkä) ja sen kanssa minut vedettiin sängyn viereen mistä palomiehet sekä äitini ja Riikan äiti joka tuli juuri sopivasti paikalle nostivat minut liinan avulla sängyn päälle istumaan.

Illemmalla sitten inva taksi tuli hakemaan minut, äitini, Riikan, Riikan äidin ja Riikan poikaystävän. Minä lähdin liikkeelle sähköpyörätuolin kanssa. Matka meni mukavasti terminaaliin missä treffattiin veljeni. Pääsimme laivaan vähän etukäteen sivuovesta. Hyttiin kun päästiin niin saatiin heti henkilökunta kiinni itse teossa! Hän sanoikin itse, että hänen piti ehtiä pois ennen kun tulemma ja jättää yllätykset sinne, mutta ihan hyvä, ettei ehtinyt niin me ehdimme kiittää. Risteily emäntäkin tuli paikalle ja he kyselivät minne haluamme aamiaiselle, koska he haluaisivat maksaa meidän aamiaisemme! Olimme todella yllättyneet eikä voitu muuta kuin kiitellä heitä! :) Koko porukka tuli sitten meidän hyttiimme nautimaan yllätyksistä. Eli inva hytissä oli minä, äitini ja Riikan äiti. Tavallisessa hytissä muut. Meille oli jätetty ruusuja, skumppa pullo, suklaata, tuoreita hedelmiä ja sellainen suihku setti minulle. Herkkujen jälkeen käytiin hieman katsomassa laivaa ja piipahdettiin tax freessa. Käytiin jossain kuppilassa missä oli tietovisa menossa juomassa drinkit. Join vihdoin sen kauan höpötetyn mansikka margaritan :) Sen jälkeen olinkin jo valmis nukkumaan. Menimme hyttiin missä vielä Riikan äidille soitettiin ja kysyttiin, että jaksanko mennä katsomaan illan artistia Laura Voutilaista. He olisivat järjestäneet meille pöydän ja kuulemma minulle olisi omistettu joku biisikin, kertoi Riikan äiti jälkikäteen. Tuolloin kieltäydyn kuitenkin, koska olin niin väsynyt ja halusin nukkumaan. Varmasti/toivottavasti kaikki ymmärsi sen.

Laivan sängyt ei ole erikoisia, kuten kaikki varmasti tietää. Terveellä selällä varmaan ihan ok. Nukuin aika huonosti sängyssä, mutta se nyt oli tiedossa. Ihmettelin kun herätyskelloni soitti väärään aikaan, mutta tottakai kännykkäni oli päivittänyt kelloni ruotsin aikaa. Menimme aamiaiselle ravintola oscariin. Siellä oli mahtava aamiaispöytä ja halukkaat saivat skumppaa vielä ennen aamiaista. Siellä oli myös pianon soittaja joka soitti kokoajan rauhallista musiikkia. Oli todella maittava ja ihana aamiainen. Oli tosi kiva syödä aamiaista yhdessä! Aamiaisen jälkeen piipahdettiin tax freessa ja menimme hyttiin huilimaan. Paremminkin minä menin huilimaan :) Tirsojen jälkeen menimme äitini ja Riikan äidin kanssa hieman katselemaan laivaa kun odottelimme muita. Otimme juomat sun deck:n baarissa odotellessa muita ja odotellessa, että pääsemme sun deck:lle mistä meille oli järkätty pöytä. Hetken kun olimme istuskelleet sun deck:llä niin risteily emäntä pölähti paikalle jonkun toisen henkilökuntaan kuuluvan kanssa ja he toivat meille isot marja smoothiet ja mansikoita! Saimme vielä tämän lisäksi jotkut 6€ ale kupongit mitkä kävi baareihin ja kahviloihin! Oltiin jälleen ällikällä lyöneet, että meitä näin hemmotellaan. Siellä sitten istuskeltiin iltapäivä, kunnes halusin hyttiin jälleen huilaamaan. Riikka, Riikan poikaystävä ja veljeni vielä jäi istuskelemaan. Huilin jälkeen käytiin syömässä sweet & sour kahvilassa syömässä missä maksettiin ruoasta painon mukaan. Siellä oli tosi hyvää perus ruokaa. Jälkkäriksi piti tietysti ottaa suklaa moussea :) Sen jälkeen piti vielä käydä tekemässä viimeiset ostokset. Ostin itselleni tunikan, joka osoittautui hieman kireäksi rintojen alta :( Tosi harmi, kosks tunika on tosi kaunis. Sen lisäksi ostin itselleni roll on:n mikä on alkoholiton ja marimekon meikkipussukan, teetä, lapsille ostin muumi karkki boxit ja sellaiset pillimukit. Tyttärelle hello kitty ja pojalle autot teema. Sen lisäksi ostin minun luokseni lapsille purkkaa, pastilleja ja menthos karkkia, pinkkejä angry birds lakuja ja tobleronea. Sen lisäksi ostimme ystävä pariskunnalle kihlajaislahjan. Jätimme myös kiitos kortin risteily emännälle.

Maihinousu sujui yhtä sutjakasti kun laivaanmenokin. Kotiintulomatkala pysähdyttiin sairaalalla missä sain antibiootti piikin persuksiin kuten sain juuri ennen reissuakin. Loput piikit saan kotona kotisairaalan toimesta.

Reissu oli kaikkea mitä voin toivoa ja paljon enemmänkin, kiitos viking grace:n risteily emännän ja muun henkilökunnan!! Reissu olisi varmasti ollut todella kiva jo ilman kaikkia yllätyksiä kun minulla oli mukana niin ihanat ihmiset!

Sun deck ja herkut.
Aamiaista.
Mansikka margarita.
Maisema kuvaa.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että pääsit matkalle! Ja voi mitä hemmottelua! Olet sen kaiken ansainnut! Juuri tuo elämästä nauttiminen on tärkeintä!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa,kun nautit <3 Mulle tuli nälkä,kun luin sun kertomukset tarjoiluista,nammm..terveisin sisko ja ex-jäsen yhteisestä vertaisryhmästä.

  VastaaPoista
 3. Olen aina välillä käynyt lueskelemassa täällä ja monesti on pitänyt kommenttiakin jättää mut miten se aina jää... Kuulostipa kivalle reissulle ja vautsi mitä ylläreitä sulla siellä olikaan! :) Mekin oltiin just pari viikkoa sitten kyseisellä laivalla, parasta oli tietty seisova pöytä ja aamupala. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos matkakertomuksestasi! Olin kyseisellä laivalla noin vuosi sitten, ja tuo Oscarin aamiainen on kyllä parhaita koskaan nauttimiani, pianomusiikkeineen päivineen. Mukavat kokemukset lämmittävät mieltä pitkään, vaikeinakin aikoina.

  Kaikkea hyvää toivoo Maat

  VastaaPoista