perjantai 20. joulukuuta 2013

Sytostaatti joka ei mennyt ihan putkeen!

Olin tiistaina taas porissa sytossa. Heti kun pääsin lääkintähuoneeseen niin mulle tultiin sanomaan, että lääkäri haluaa nähdä mut ennen sytoa. Tuli heti sellainen olo, että noniin, nyt on arvoissa jotain epäilyttävää ja saan huonoja uutisia enkä sytoa ollenkaan. Odottelin 1,5h lääkärille pääsyä. Siellä ei sitten onneksi tullutkaan huonoja uutisia. Mun lääkäri vaan halusi puhua jatko hoidosta ja kysellä mun vointia kun sattui se kaatuminen. Sovittiin siis jatko hoidosta mikä on sama kun viimeksi toisen lääkärin kanssa sovittiin. Päivämäärät vaan vähän muuttui.

Lääkäriltä päästyä piti antaa syto ihan normaalisti, mutta jostain syystä iv portti ei antanut verta takaisinpäin. Eli portista laitetaan neulan asennuksen jälkeen suolaliuosta sisään ja sitten vedetään takasinpäin, jotta nähdään, että portti toimii molempiin suuntiin. Mulla on aina toiminut portissa paremmin pitkä neula kun niitä on kahta kokoa. Noh. Varmaan kolme eri hoitsua kokeili porttia (pitkällä neulalla) ja joka kerta sama homma, että ei antanut verta. No eipä siinä auttanut muu kuin lähteä kärrämään röntgeniin missä varjoaineen avulla katsotaan, että portti on paikallaan. Kyllähän se portti sitten oli paikallaan ja neste meni ihan normaalisti sisään, joten saatiin lupa tiputtaa syto. Takaisin kun päästiin lääkintähuoneeseen niin nyt kävi niin, että ei meinannut nestekkään mennä sisään. Hoitsut sitten päätti, että kokeillaan vielä sitä lyhyttä neulaa. Se sitten pistettiin. Sittenkin meni neste sisään aika huonosti. Kokeiltiin miten tippa alkaa tippua. Kyllähän se alkoi tippua, mutta tietyissä asennoissa ei tippunut mikä oli hämärää. Olin sitten kyljelläni koko tiputuksen ajan, jotta saatiin kaikki myrkyt tiputettua. Olin kyllä tuossa kohtaa ohjelmaa niin väsynyt, että nukuin koko tiputuksen ajan! Luulen, että rauma on mokannut jotain, koska he viimeksi on porttia käyttänyt ja raumalla ei edes ole käytössä nuo portit. En olisi antanut edes laittaa koko neulaa silloin, mutta kun tiesin, että se anestesia lääkäri in käyttänyt vastaavia portteja ennenkin. Joku hoitsu siis on mokannut jotain tai se oli liian kauan "auki" eli neula paikallaan. Toivottavasti portti toimisi ensi kerralla taas normaalisti! Kaiken tämän häsläyksen takia olin sairaalalla 6h. Normaalisti, jos tiputus on nopea niin siinä menee 2,5-3h. Eli tuplaten jouduin olemaan paikalla.

Tämän jälkeen mentiin porukalla syömään iso karhuun kiinalaiseen buffet pöytään. Ruoka oli taas ihan jees. Jotenkaan en välitä niin tulisesta ruuasta. Tulee vaan kauhea jano! Siitä mentiin ostamaan muksu massiin tyttärelle joululahjoja kun mies ei ollut oikein osannut ostaa mitään hänelle. Ostettiin talutettava koira, "elektrolux" imuri ja prinsessa setti missä on 3 paria prinsessa kenkiä ja tiara. Luulisin, että prinsessa setistä tytär on ihan liekeissä kun kotonakin pitää aina sovitella kenkiä :) ♥ Piipahdettiin vielä H&M:llä ostamassa tytölle pikkupöksyjä niin saadaan opetella kuivaksi. Nyt kun innruvennut olemaan vaippa kuiva päivisin ja myös yön jälkeen kun käyttää vaan pissalla ennen nukkumaanmenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti