torstai 26. joulukuuta 2013

Jouluaatto

Heräsin klo.4.00. Kävin vain vessassa ja hieroin hieman alaselkä/pakara seutua. Jatkoin unta siihen asti kunnes heräsin klo, 6.40. Musta se oli tarpeekssi lähellä klo.7.00, että voin ottaa vitamiinit. Seuraavaksi kello soiman kasilta jolloin on aamulääkkeiden aika.  Tein itselleni aamu smoothien kun sitä en ollut tällä kertaa tehtyt valmiiksi.

Kotisairaala tuli käymään ysin maissa niinkun aavistelinkin vaikken enää asukkaan vermuntilassa. Sinne he tulivat aina aamulla ysin maissa. Ehkä se sitten on se "mun" aika. He toivat sidostarpeita kun olin pyytänyt paria haavaumaa varten. Tosin tuli vääriä sidostarpeita kun koneelle oli laitettu vain jotain, että sopivia sidotarpeita. No mistä he olisivat voineet tietää. Sieltä sitten tuli sellaista tosi pitkää meporex laastaria mistä voi leikata sopivan kokoisen palan. Muuten olisikin tosi toimiva, mutta kun meporexissa on niin huono liima, että se ei pysy kiinni ollenkaan :( Noh. Annoin kotisairaalalle lupaamani kotiavaimen, ettei tarvitse aina olla avaamassa ovea kun käynneistä kuitenkin aina sovitaan etukäteen. He kävivät tiputtamaassa laatikosta sisään oikeanlaisia sidostarpeita. Kotikäynnillä jättivätkin jo sorbet nauhaa.

Rupesin heti kotisairaalan lähdettyä väsäämään Riikan kummitädille lupaamaani pukki kakkua. Kakku oli jo koristelua vaille valmis. Tehtiin se Riikan kanssa edeltävänä iltana jääkaappiin odottamaan. Siinä kävi vaan pikku moka kun Riikka teki täytettä sillävälin kun minä olin pohjan kimpussa ja sitä tehtiin kaksikertainen annos, niin että toinen puoli on ihan meille syötäväksi ja sinne koko satsin joukkoon meni sitten liivatteet. A siitä olisi pitänyt ottaa toinen puoli pois ennene liivatteen laittoa ja B nyt liivatetta oli puolet liian vähän, joten mietitytti pysyykö kakku kasassa. Ajattelinkin kakkua kasatessa irtopohjavuokaan, että onpas tätä täytettä reilusti kunnes Riikka väläytti, että pistin sitten meidän syötävät rahkatkin sinne kakun väleihin. No siihen minä totesin, etten tajunnut sitä kun luumurahkan joukossa on ne liivatteet. Meinasi oikein kinan poikasta tulla. No, aamulla sitten jännityksellä kippasin kakun kakkualustalle. Hieman löysähköä se oli, mutta kasassa pysyi. Ajattelinkin, että eikös se saada pysymään kasassa kun on ollut yön kylmässä. Tämän jälkeen vatkaamani kerma päälle ja leikkaamaan tekemästäni vaahtokarkista joulupukin lakkia. Sokerimassasta tein pukille silmät. Ne olisi voinut olla kyllä vähän hienommat :D Parran, hiukset ja lakin tupsun pursotin kermalla.

Tällä välin Riikan äiti ja minun äitini olivat ehtineet tulla kylään. Riikan äiti toi minulle aamupalaksi riisipuuroa, joten söin sitä kun sain kakun koristeltua. Riikka ja Riikan äiti lähtivät laitilaan joulun viiettoon. Minä otin pikku tirsat ennenkuin mieheni tuli hakemaan minua. Äitini oli sen aikaa tässä minun kanssani. Mentiin mieheni ja lasten kanssa mieheni isän luo viettämään joulua.

Ensimmäisenä alkoi ruuan lämmitys ja pöydän kattaus. Laatikoita oli vaikka mitä, tietysti kinkku, sillejä,savukalaa, rosollia, lihapullia ja mieheni tekemää jotain makkara juttua, mitä en edes uskaltanut maistaa. Ruokaa oli riittävästi ja se oli hyvää! Lapsetkin söi ihan ok. Tytär söi pelkkää kalaa :D Pääasia kai, että söi. Olivat vedelleet kuulemma aamulla molemmat ison satsin riisipuuroa, joten ei ihme jossei ruoka kunnolla maistunut vielä.

Ruokatarpeet kun saatiin pois olikin vuorossa joulupukin vierailu! Ensin poika ei uskaltanut käydä avaamassa ovea, mutta kun pukki pääsi olkkariin ja istuskelemaan niin jo poika meni pukille juttelemaan. Tytärtä ujostutti ja ehkä vähän pelottikin aluksi. Poika oli heti innokkaana auttamassa pukkia lahjojen jaossa! Hetken vierestä katseltua tytärkin rohkaistui ja meni auttamaan lahjojen jakamisessa. Hauskasti kaikki paketit, jotka tytär ei tiennyt kelle menee niin vei miehen veljelle, samoin kuin kaikki tyhjät muovipussit :D Lahjojen jaon jälkeen poika uskaltautui jopa joulupukin syliin!:) Tytär sen sijaan ei uskaltanut. Vähän yritetiin, että lapset olisivat laulaneet pukille, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Poika ei ole niin kovin laulaja tyyppiä kuin tytär, mutta tytärtä taas ujostutti niin paljon, ettei siitä laulamisesta mitään tullut. Ehkä ensi vuonna. Poika antoi pukille jopa halauksen ennen lähtöä, tytär ei edelleenkään lämmennyt :D

Sitten alkoikin se lahjojen avaaminen. Aika paljon lapset sai lahjoja, mutta ei mitään läjäpäiten. Näin sen kuuluu mennäkkin. Kyllä sieltä sentään taisi löytyä mieluisiaki lahjoja. Parit lahjat tuotiin minun luokseni mitä oli useampi vastaava. Yhtään täysin samaa lahjaa ei onneksi ollut. Ehdottomat suosikit kuulemma on ollut pojalla legot ja tytöllä leikki-imuri joka myös imee.

Itse sain lyhdyn ja siihen kynttilän ja body shopin vanilla vartalovoiteen sekä käsisaippuan. Etukäteen olenkin saanut sitä sun tätä. Lahjojen avaamisen jälkeen pyysin miestäni viemään minut kotiin. Alkoi selkä jo sen verran kipuilla ja puutua. Pari särkylääkettä otin ennen. Muut jäivät vielä saunomaan. Laittivat saunan lämpeemään kun lähdin.

Äiti tuli luokseni illaksi ja yöksi. Ei tarvinnut olla yksin. Riikka tuli vielä piipahtamaan oman joulunvieton jälkeen ja meni sitten omaan kotiin nukkumaan.

Joulupukkikakku luumurahka täytteellä.
Lahjaksi saamani lyhty.
Tässä yksi etukäteislahja. Ostin itse itselleni teen haudutuspannun♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti