sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Maakunta matkailua, shoppailua, sähköpyörätuoli ja lasten täyteinen 3 päivää :)

Luvassa siis aika pitkä postaus :D Viime viikonloppuna, tarkemmin sanottuna lauantaina lähdettiin Riikan ja yhden toisen ystävän kanssa poriin shoppailemaan. Mentiin ensin iso karhuusn ja siellä muksu massiin. Etsittiin lapsille leikki keittiötä. Sellainen kyllä löytyi, mutta sellaiseen hintaan, ettei houkuttanut ostaa moista. Päätettiin katsoa muualta. Muksumassista lähti mukaan kuitenkin kylpyleluja sekä auto isälle myöhästyneenä synttärilahjana. Kävimme myös body shop:ssa, top sportissa ja h&m:llä. Riikka osti tea tree kasvojenpuhdistus ainetta ja jotain tea tree oil seerumia. H&M:ltä ostin alesta tyttärelle 2 t-paitaa, neulepuseron, lepardi yökkärin mihin kuuluu toppi ja shortsit ♡ sekä vihreän paskerin/pipon. Pojalle ostin vihreän college puvun.

Iso-karhusta kun lähdettiin niin mentiin itäkeskukseen. Siellä käytiin ensitöiksemme syömässä. Päädyimme buffaan. Idea on siis sama kuin rax:ssa eli seisovasta pöydästä saa ottaa niin paljon kun napa vetää. Eipä nuo nyt kovin hääppöisiä ruokia ollut niinkun ei ole rax:ssakaan. Saatiinpa masut kuitenkin täyteen :) Syömästä kun päästiin niin menimme prismaan katsomaan löytyykö lapsille keittiötä ja meille soda stream laitetta. Keittiötä ei löytynyt, mutta soda stream laite kylläkin. Prismassa oli osta pois päivät niin ale laarista löytyi pari söpöä naulakkoa lapsille! Kävimme vielä infossa ostamassa kaasupullon kun emme huomanneet, että laitteen mukana tulee jo kaasupullo. Tosin jälkeenpäin huomasimme, että olikin hyvä, että tälläinen kämmi kävi, koska tottahan toki meidän kaasupullomme jäi vuotamaan ekan käyttökerran jälkeen. Ohjeessa luki, että on PIENI mahdollisuus, että pullo jää vuotamaan ja jos näin käy niin siihen ei saa koskea ennenkuin kaikki kaasu on vapautunut. Odotimme yön yli ja pullo oli lakannut suhisemasta, mutta kun koskin siihen se alkoi suhista uudellen. Päätimme Riikan kanssa, että käytetään sdn verran sitä kuin mitä siitä saa. Eipä me siitä saatu kuin yksi pullollinen vichyä ja sen jälkeen tuli niin hapototonta, ettei sitä vichyksi viitsinyt sanoa. Isäni vaihtoi siihen uuden pullon joka ei jäänyt vuotamaan.

Itiksestä kun lähdimme niin suuntasimme kuskimme vanhempien luo viemään ruokaa ja jotain muuta pientä. Minä ja Riikka kylläkin odottelimme autossa. Siitä lähdettyämme seuraava osoite oli kokemäellä mistä haimme peräkärryn kun ystävämme piti tyhjentää yksi vanha koulu. Kotimatkalla noukimme mukaan hänen siskon poikansa ja haimme ekan kuorman koululta. Luonnollisestikkaan minä en osallistunut tavaroiden kantoon vaan odotin autossa sen aikaa. Sen jälkeen suuntana olikin koti. Pari ystävää tuli vielä illalla iltapalalle ja katsoimme samala the voice of finlandia. Kyllä uni maittoi tämän päivän jälkeen!

Seuraavana päivänä kävimme vanhempieni kanssa ostamassa sen keittiön lapsille rauman prismasta ja jotain leikki astioita honkkarista.

Maanantaina minulle soitettiin, että sähköpyörätuoli on tulossa. Menimme Riikan kanssa sitä vastaan Riikan talolle. Pistimme sen sinne väliaikaisesti kun minun talooni sitä ei saa ennenkuin saadaan ulko-ovelle liuska. Taloyhtiön pitää ensin hyväksyä sen rakentaminen. Kuulemma liuskan saannissa saattaa mennä jopa 3kk. Toivottavasti ei kuitenkaan menisi. Pyörätuoli oli lavan päällä hyvin isosss pahvikopassa. Riikka sai sen muuten auki, mutta lavan päältä pois saannissa tarvittiin nosto apua. Nyt odotellaan, että täti satalinnasta, joka tilasi pyörätuolin mulle tulee käymään niin saadaan kaikki säädöt kohdilleen ja hän näyttää vielä miten se toimii vaikka suunnilleen jo osaan.

Lapset tulivat taas meidän iloksemme keskiviikkona :) He olivatkin ihan innoissaan uudesta keittiöstä. Leikki ei meinannut loppua vaikka sanoimme, että lähdetäön hauskikseen ja keittiön kanssa ehtii leikkiä myöhemminnkin :) Lopulta he keräsivät lelut ja lähdimme hauskikseen. Lapset menivät ystävän kyydillä ja minä ja Riikka perässä taksilla. Hauskiksessa suurin hitti oli trampoliini. Siinä meni melkein koko aika pomppiessa. Pelattiin me pojan kanssa matsi ilmakiekkoa. Hauskiksesta kun lähdettiin niin mentiin prismalle ja syömään hese safkaa. Hyvin maistui lapsille ruoka eikä kotiin viemisiksi paljon jäänyt. Hyvin maistui myös illalla uni ja lapset meni tosi kiltisti nukkumaan. Niinkuin menivät toisenakin iltana. Aika kului lasten kanssa leikkiessä ja lasten elokuvaa katsoessa. Nimittäin Wallace ja Gromit leffa sai suuren suosion pojalta ja se katsottiin useampaan kertaan. Perjantai aamupäivällä sain kipukohtauksen ja jouduin ottamaan särkylääkettä ja huilasin hetken. Riikka meni lasten kanssa siksi aikaa ulkoilemaan. Isä tuli lapsia hakemaan perjantaina, mutta oli tässä sen aikaa kun telkkarista tuli suomen peli. Ennen ei malttanut lähteä, ettei missaa mitää. No, poika sai sillävälin ottaa tirsat mun kainalossa kun ei hän ollut malttanut ottaa tirsoja missään vaiheessa ja siksi välillä meinasikin tulla kiukku. Esimerkiksi torstai illalla kun oltiin Riikan luona saunomassa niin oli jo niin kova väsy, ettei meinannut lähtiessä pukemisesta tulla mitään. Maistuipa lapsillekkin yöuni hyvin iltapalan jälkeen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti