sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sähköpyörätuoli

Viime viikon lauantaina tosiaan vietettiin Riikan synttäreitä. Juotiin minun luonani kakku kaffet. Riikka oli kutsunut lähimmät. Jatkoille taas Riikka oli kutsunut kavereita. Mä en lähtenyt edes yrittämään niitä tappo rappusia. Olihan sitä jo väsykin. Torkuin varmaan koko illan.

Maanantaina meillä alkoi Riikan kanssa terveellisemmän ruoan viikot. Teen listan syötävistä ruoista aina viikon eteenpöin ja pitää syödä säännöllisesti ja kohtuu annoksia! :) Maanantaina oli vuorossa linssikeitto :P Äiti tuli siskonsa kanssa kylään. Äidin sisko osaa kutoa ja olin pyytänyt häneltä, että opettaisi minua. Hän opetti miten työ aloitetaan ja kuinka tehdään oikeaa ja nurjaa. Tästä siis lähdettiin liikkeelle, että jos saisin nyt ensin tehtyä tuon kaulaliinan mihin teen vain oikeaa ja nurjaa niin katsotaan sitten lisää. Eipä tuosta kaulaliinastakaan ihan tasaisin ja kaunein tule. Tekemällä tämänkin vaan oppii! Käytiin myös ulkona tekemässä lenkki. Käytiin tuossa sammutushuollon luona. Kävelin taas itse mennessä ja tullessa pikku pätkät. Tämän jälkeen mentiin hakemaan Riikkaa salilta ja käymään kaupassa.

Tiistaina äiti tuli mun seuraksi illaksi. Käytiin mini lenkillä ja k-raudassa ostamassa pyörätuoliin ruuveja ja lukkomuttereita kun tuppaa näköjään normi mutterit aukeaa ja tippuu :/ 

Keskiviikkona olikin vuorossa harjavallan keikka ja sähköpyörätuolin kokeilu! Ajettiin ensin väärään paikkaan. Oltiin sen takia hieman myöhässä. Mulle pistettiin tilaukseen uusi sähköpyörätuoli mihin tulee sähköllä säädettävät jalantuet ja kallistus. Selkänoja on tarroilla säädettävä. Se tuntui oikein hyvältä kun sen saa säädettyä hyvin tukemaan vinkuraa selkääni sen mukaan miten se menee. Siihen tulee tottakai myös niskatuki. Eli voin kesällä vetää siinä vaikka tirsat kun säädän asennon takakenoon :) Saan pyörätuolin heti kun rauman vammaispalvelut saavat tehtyä liuskan tohon ulko-ovelle. Siinä saattaa mennä jokunen viikko. Toivottavasti kuitenkin saisivat sen tehtyä pian. Ensi viikolla he tulevat ottamaan mitat ulko-ovelta.

Lapset tuli mun luo harjavallan keikan jälkeen. Ilta meni lasten kanssa puuhatessa ja taisinpa hetkeksi torkahtaakkin. Lapset olivat taas perjantaihin asti. Torstaina lapset leipoi sämpylöitä ja käytiin illalla kävelemässä tyttären kanssa.

Lauantaina oli herkkupäivä joten tein bebe-piirakan kun halusin sitä kokeilla. Tällä viikolla kinuskikissa julkaisi ohjeen siihen. Bebet on Riikan suurin herkku. Riikka halusi siihen kinuski päällisen, joten yritin tehdä siihen kinuski päällisen. Ensimmäinen kerta ku yritin tehdä kinuskia. Piirakka oli ihan hyvän makuinen, mutta näissä meni pieleen: piirakka olisi pitänyt tehdä irtopohjavuokaan, jotta sen olisi voinut irrottaa lämpimänä, kinuski päällistä olisi pitänyt olla vähemmän ja varmaan keittää kauemmin, jotta se olisi jämähtänyt. Nyt se ei jämähtänyt ollenkaan.

Äiti ja isä kävi tekemässä suur siivouksen täällä. Matot ulos, imurointi, lattian pesu ja pölyjen pyyhkiminen :)

Sunnuntai meni kotona ollessa. Ilalla saatiin ihania vieraita ♥

Bebe-piirakka kinuski päällisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti