lauantai 18. tammikuuta 2014

Viikon puuhasteluja ja juhlahumua.

Tiistaina kun olin porissa äidin ja Riikan kanssa, oli myös Riikan syntymäpäivä. Tein edeltävänä iltana sillävälin kun Riikka oli poissa niin rocky road sydämmen ja aamuksi maidottoman smoothien ylläriksi. Jos joku ei tiedä likä on rocky road niin se on sulatettua suklaata mishin pistetään vaahtokarkkia ja esim. pähkinöitä tai rusinoita tms. Smoothie nyt ei ollut ylläri vaan joka aamuinen juttu, mutta sydämmen otin vasta aamulla jähmettymästä ja pistin sen smoothie lasin päälle poastid lapun kera missä luki näin: Hyvää synttäriä murmelille! ♥ Tässä sulle jälkkkäriä kun en näin pa muutakaan keksinyt. ♥:llä Jenna.

Riikka ei aavistanutkaan, että varsinainen synttärilahja oli tulossa keskiviikkona. Nimittäin höynäytettiin Riikkaa ystävän kanssa, että on yksi kokous johon heidän on mentävä ja ystävä ajoikin Riikan hoitopisteelle hierottavaksi :) Riikka oli lopun päivää samaisen ystävän luona tekemässä töitä, joten olin yksin. Minulla oli niin tylsää, että päätin leipoa bebe-leivoksia, koska ne ovat Riikan lemppareita. Tosin ne on niin hyviä, että olisi pitänyt arvata, että ne hupenee nopeasti ja pitää leipoa lisää, jos haluaa, että niitä on riittävästi Riikan synttärijuhlilla lauantaina.

Torstaina käytiin Riikan kanssa ulkoilemassa, ennenkuin Riikka lähti töihin. Kävelin itse pyörätuolia työntäen tuon koti alalmäen alas ja takaisintullessa ylös. Hyvä minä! :) Kävin kaupassa ja postissa ystävän avustamana ja Riikan äiti tuli myös mukaan auttamaan. Ystävä jäi vielä kauppareissun jälkeen kahville ja tiskasi :) Illalla kun Riikka kotiutui niin leivottiin lisää bebe-leivoksia. Riikka toimi mun apurina :)

Perjantaina Riikka kävi hakemassa lapset päiväkodista puolenpäivän aikaa. Veera oli leiponut pullaa kotiin tuliaisiksi :) Sain maistaa Waltsun pullasta kun Veera ei halunnut jakaa vaikka oli kuulemma äidille leiponut :D No, pulla maistui pulalle. Ihan hyvää, ei mitään ihmeellistä, mutta hienoja olivat. Ihan pullan näköisiä :) Säästettiin edellisi iltaisesta postipaketista pahvin, että siitä voi vaikka tehdä majan ja niinhän me teimmekin. Lapset piirteli kuvia pahvikopan kylkeen :) En tiedä mahtaako poika muistaa kun teimme hänelle majan vastaavasta pahvikopasta silloin kun Veera oli vielä niin pieni, että juuri itse istui. Silloinkin piirrettiin majan kylkeen ja iso itku tuli kun maja meni rikki vaikka häntä varoitetiin, ettei kannata rikottaa, sitten maja poltetaan takassa pois. Tytär meni ottamaan tirsat ja äitini tuli kylään sillävälin. Kun tytär heräsi puimme lämpimästi vaatetta päälle ja käveltiin koko porukka (äiti, Riiikka, lapset +minä) tässä ihan lähellä olevaan kirjastoon. Minä olin tietysti rullatuolissa, mutta kävelin taas hieman edestakaisin rullatuolin kanssa. Oltiin kirjaston jälkeen ihan hetki vielä ulkona, mutta oli aika kylmä viima niin ei viitsinyt olla kauaa ja tytär oli täräyttänyt kakat housuun, joten tuskin oli kovin mukavaa :D Hän voisi opetella jo sanomaan etukäteen, että on hätä. Poikakin tosin lopetti housuun kakkkailun vasta kun oli pakko. Yksi päivä vaan sanoin hänelle, että se on loppu nyt! Kun et usko, että sanotaan ennen, että on hätä niin vaippaa en enää laita! Siihen loppui housuun kakkilu!

Veljeni avovaimonsa ja tyttärensä kanssa tulivat kylään. Saivat lapset hetken leikkiä keskenään ennenkuin lapsia tultiin hakemaan. Kyllä taas oli menoa! Veljen avovaimo tiskasi ja imuroi. Kiva juttu kun vieraana käyvät ihmiset jaksaa auttaa tiskaamisessa, kun se on Riikan inhokki ja minä taas yletän tosi huonosti laittamaan astioita kaappiin kuivumaan. Se oli myös kiva, että veljen avovaimo imuroi kun sitä mietinkin, että missä välissä Riikka ehtii imuroida ennen synttärijuhliaan. Riikka itse lähti käymään kuntosalilla ennekuin lapset haettiin. Hän kotiutui vasta joskus n.puoli kymmenen maissa. Ruvetttiin leipomaan tämän jälkeen. Minä leivoin Riikan täytekakkua ja Riikka leipoi suolaisen piirakan. Riikalla tuli sen jälkeen mieleen, että voi P minun lääkkeni on jakamatta. Ei muutakuin lääkkeiden jakoon. Yllättävästi siihenkin menee aikaa kun lääkkeitä on paljon ja siinä saa olla tarkkana, että jakaa oikein. Päästiin nukkumaan tyyliin klo.02.00. Kyllä taas uni maittoi hyvin päivän ja illanpuuhailujen jälkeen. En tiedä olenko nyt puuhaillut enemmän vai miksi, mutta olen nukkunut paremmin lähiaikoina! Hyvä juttu, sillä alkoi ihan tosissaan ottaa pannuun se sängyssä pyöriminen!

Tänään sitten tulikin nukuttua myös aamupäivä vaikkakin pätkissä. Meni sen verran myöhään nukkumaanmeno edeltävänä iltana. Riikka kävi kaupassa ja kotoa hakemassa kahvinkeittimen omia juhliaan varten. Rupesin koristelemaan kakkua klo.15.30 kun vieraat oli kutsuttu klo.16.00. Onneksi melkein kaikki oli myöhässä niin sain suunnilleen rauhassa koristella kakkua. Yllättävästi vaan siihenkin menee aikaa. Niin ja voimia. Riikka oli kutsunut vain lähimmät, mutta kyllä,silti saatiin tupa täyteen :) Illalla vielä jatkot ystävän luona minne minä en edes yrittänyt mennä mukaan kun siinä on niin isot raput ulkona, että en olisi niistä selvinnyt ikinä.

Riikan aamu smoothie ja herkku ♡
Lasten maja :)
Riikan synttärikakku ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti