maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen

Kirjoitin pitkän jutun pääsiäisen kuulumisista. Sepä päätti hävitä johonkin bittiavaruuteen. En jaksa kirjoittaa kaikkia uusiksi, joten kirjoitan lyhyesti. Lapset tuli torstaina luokseni. Perjantai aamulla tyttö alkoi oksentaa. Jotain vatsatautia. Isä tuli hakemaan tytön iltapäivällä. Aamulla oli suklaamunien etsintää. Poika keräsi munia innolla ja mietti minne se pupu munia on piilotellut. Tyttö oli sen verran huono vointinen, että tyytyi seuraamaan tarkasti kun isoveli keräsi munia. Taisi hän pari kerätä itse. Munien etsinnän jälkeen munat jaettiin tasan. Siihen tyttö osallistui turhankin innokkaasti kun ei hän ihan hokannut homma vaan lättäsi munia miten sattuu :D

Lauantaina veimme pojan kotiin äidin ja Riikan kanssa samaa matkaa kun menimme käymään ugissa luomu puoti aidon järjestämässä pop up tapahtumassa. Sieltä ei aluksi meinannut löytyä minulle mitään syötävää kun kaikissa oli jotain allergisoivaa. Makkaroissa muskottipähkinää, kakuissa pähkinää ja limussa omenamehutiivistettä. No, kyllähän se kauppias sitten löysi minulle nakkeja mitä sain syödä ja kyytipojaksi mansikkajuomaa :) Pääsin myös vaihtamaan kuulumiset kauppiaan kanssa mikä olikin osa syy sinne menoon. Harmillisesti putiikkiin oli niin monta rappua, että sinne en päässyt, mutta äiti ja Riikka piipahti ostoksilla putiikin puolella. Illalla Riikka lähti viihteelle ja meni omaan asuntoon yöksi. Äiti tuli yöksi minun luokseni. Väsäsin illalla äidin avustuksella persikkajuustokakun minkä koristelin seuraavana aamuna pääsiäisaihein.

Sunnuntaina sitten äiti ja minä sairastuimme tytttären oksutautiin. Onneksi emme oksentaneet kumpikaan vaikka tavaraa tulikin toisesta päästä. Äiti lähti kotiin sairastamaan kun Riikka tuli herättyään luokseni. Riikan äiti tuli myös luokseni, oli täällä jo kun tyttö sairastui, joten olisi saanut jo tartunnan. Kävimme kävelyllä katsomassa kirkolla lasten tekemiä jättipääsiäismunia mitä oli ripustettu kirkon puihin. Kävimme sen jälkeen torilla jätskikiskalla ja tottahantoki mun oli pakko ottaa riski, että tulee huono-olo vaikka otan jädeä kun kiskat kerta oli auennet. Koko kotimatkan kärsinkin huonosta olosta. Onneksi siitä aina pääsi eroon levolla ja pahoinvointilääkkeillä.

Onneksi tämä näyttää olevan aika kesy tauti. Tänään jo ollut normaali olo. Huono-olo kesti siis onneksi vain sen yhden päivän. Poikakin kuulemma oksensi ja ripuloi lauantai ja sunnuntai välisen yön. Tänään poika pääsikin mummin luo yökylään :)

Pääsiäiskakku. Oli tosi hyvää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti