lauantai 26. huhtikuuta 2014

Pään sädetys

Ajattelin nyt laittaa vähän kuulumisia tähän väliin, jos taas käy niin hullusti, että teksti häviää niin ehkä ei harmita ihan niin paljon kun ei ole tekstiä ihan niin paljon.

Lähdin siis tiistai aamuna poriin. Minulla oli ensimmäinen pään sädetys. Riikka oli mukanani. Sain pään sädetyksen mikä on nopea toimenpide. Pöydälle siirtymisin n.10min kerta menee aikaa. Naamalle laitetaan sellainen kireä verkkomaski mihin on merkattu sädetyspisteet suunnittelukuvauksessa. Sädetyksen jälkeen Riikka vei minut sovitusti osastolle. Valitettavasti en saanut omaa huonetta kun oli ruuhkaa. Jaoin huoneen koko viikon jonkun mummon kanssa. Sovittiin, että olen viikon osastolla ja käyn sieltä käsin sädehoidossa kerran päivässä. Mikäli minulle ilmenisi jotain oireita olisi mukavampi kun ei tarvitse kulkea taksilla. Taksilla kulkeminen on selänkin kannalta kivulias ja huono. No minulle ei juuri tullut oireita. Hyvin pientä etovaa oloa sädetyksen jälkeen, yhtenä yönä näin höpöjä unia ja hiukan näin sinisiä valopilkkuja. Saas nähdä kun maanantaina käyn vielä ottamassa viimeisen sädetyksen ja sitten aletaan laskea kortisonin määrää, että alkaako tulla oireita. Oireiden perusteellahan ne meinaa muuten katsoa onko sädetys auttanut.

Kävin maanantaina henkilökohtaisen avustajani kanssa porissa ( eli isoveljen) taksilla ottamassa viimeisen annoksen säteitä päähän. Reissu meni kivuttomasti kaikin puolin! :) Reissu oli nopea. Sain uuden ajan ensiviikolle lääkärin ja sytoon. Kysyin myös kortisoniannoksen määrää, että vieläkö syön sitä,niiin paljon kunnes on lääkäriaika vai pienennetäänkö sitä. Minulle otettiin asiasta selvää ja he soittivat minulle. Kuulemma jätetään päivä kortisonit pois ja muuten syön samalla tavalla aamuin illoin. Katsotaan annostusta uudelleen lääkärissä ensi viikolla. Porista kun kotiuduttiin niin halusin  viedä veljeni syömään. Hän ei ollut koskaan ennen käynyt Amarillossa, joten suuntasimme sinne. Sinne kun pääsee kätevästi pyörätuolin kanssa ja itse en välittele mistään kebab mestoista oikein. Vatsat killillään sitten käpsyttelimme lidl:n kautta kotiin :) Koitin ajella hiljaa sähkärillä, että ei olis isoveikalla niin epämukava kävellä täydellä vatsalla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti