tiistai 15. huhtikuuta 2014

Syöpä

Onpa taas tullut pitkä kirjoitus tauko. Tosiaan olen saanut oman henkilökohtaisen avustajan, jona toimii vanhempi isoveljeni. Kerroinkin viime kirjoituksessani asiasta.  Oikeastaan työnkuvaan kuuluu, mun hoitotoimenpiteet, jos on jotain erikoista, mulle ruoan laitto ja mun ulkoiluttaminen (kuulostaa kuin olisin lemmikki :D), ettei tarvitse aina sisällä kökkiä. Kävin pään TT-kuvissa, jotta niistä selviäisi jotain. Selvisipä hyvinkin. Siispä syöpäni on levinnyt aivoihin. Pikkuaivoissa on useampi n.11mm halkaisijaltaan olevia kasvaimia useampi ja isoissa aivoissa suurin kasvain joka on n.1cm halkaisijaltaan oleva kasvain. Olin porissa tänään missä päätettiin antaa sädetystä aivoihin. Kuulemma sitä ei edes ehdotettaisi, jos näyttäisi siltä, että elianaikaa ei muutenkaan olisi kuin tyylii kuukausi eli näyttäisi siltä, että sädetyksestä ei ole vastaavaa hyötyä. Olin säde kuva suunnittellussa. Siellä mulle tehtiin sellainen maski mikä vedetään kasvoille aina sädetykseen mennessä, jotta säteet menee aina samaan ja oikeaan paikkaan. Se on sellainen kasvonaamari joka kasteltiin ja laitettiin mun kasvoille, sitten se kovettui siihen asentoon ja naamariin merkattiin merkit mihin säteet tulee. Aika pelottavaa, että päähän sädetetään, siinä saa tosiaan olla paikallaan, ettei vahingossa mene väärään paikkaan! Olen siellä varmaan kuin jäykkä p*ska :D Selkä siinä väkisin hieman kipeytyy kun joutuu makaamaan kovalla muovialustalla! Onneksi nyt on lisätty kipulääkkeen määrää!

Olen ollut rauman sairaalassa viime torstai illasta asti. Riikka soitti kotisairaalaan edeltävänä iltana vai oliko se samana aamupäivänä, että hänen mielestään mun kivut eivät ole hallinnassa nyt ja kipulääkettä pitäis suurentaa tai tehdä jotain asialle. Mulle ehdotettiin sitten, että tulen sairaalaan, jotta on helpompi rumplata kipulääkitys kohdilleen. Tulin sitten sairaalaan. Pitkäkestoisen kipulääkkeen määrää on nostettu pariin otteeseen ja kehoitettu ottamaan tarvittaesssa lyhyt kestoista kipulääkettä reilulla kädellä. Burana toimii parhaiten pääkipuun ja selkäkipuun oxynorm!

Edeltävänä viikonloppuna olikin yksi tosi huono päivä kun olin tosi kipuloinen ja pahoinvoiva! Nukuin melkein koko päivän silloin. Pää sekä selkä olivat hyvin kipeitä ja pahoinvointi johtui pääkivuista. Pääkipu johtui syövästä ja johtuu siis edelleen. Rupesin myös näkemään hallusinaatioita syövän takia. Mun kortisoni annosta nostettiin jo silloin kun ehdotettiin sairaalaan tuloa ja se auttoi pää paineeseen heti mikä olikin tarkoitus. Pääkipu hieman helpotti ja hallut hävisi. Kortisonin määrää nyt nostettiin entisestään tulevan sädehoidon takia, jotta se laskee sitä turvotusta, että painetta päässä minkä sädehoito tulee aiheuttamaan. Minua on myös hieman pyörryttänyt mikä johtuu myös syövästä. Kaaduinkin kotona yksi päivä eteisessä, mutta se johtui ihan siitä, että kompuroin omiin jalkoihini tai eteisen mattoon. Onneksi en satuttanut muutakuin polveen tuli ruhje. Riikka soitti ambulanssin ja ambulanssi soitti palomiehet avuksi mun nostamiseen.

Ensi viikolla olenkin porissa osastolla ti-pe jolloin saan sädetystä kerran päivässä ja viikonlopuksi pääsen pois (voinnin mukaan) ja seuraavana maanantaina menen vielä saamaan yhden satsin omalla tai kelan kyydillä.

Sain tänään välinelainaamosta "uuden" kevyemmän pyörätuolin ja huomenna mulle viedään sairaala sänky kotiin. Mun sängyssähän ei ole mitään vikaa! Siinä on ainoastaan se, että ihmisten on helpompi tehdä joitain hoitotoimenpiteitä kun sängyssä on korkeus nosto. Minähän tykkään omasta sänhystäni suunnattomasti! Kokeillaan nyt tuota sairaalasänkyä ja katsotaan sitten otanko omani takaisin vai en.

Toivottavasti en hävitä kykyäni kirjoittaa niin täällä kuin päiväkirjaanikin. Nämä ovat minun tyylini purkaa itseäni. Sitten joko lopetan koko homman tai sanelen itse ja joku toinen kirjoittaa.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaminen on hyvä keino purkaa ja kertoa tunteista. Näistä raskaistakin tapahtumista. Onneksi meillä on se FB-ryhmä, jossa saat viestejä takaisin päin. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, jaettu suru puoli surua.

    Voimia sinulle ja vahvoja, syöpäsoluihin tepsiviä säteitä. <3

    VastaaPoista
  2. Säteet saisi nyt hiljentää ne paskiaissolut sun päässä. Hyviä vasteita toivon.
    Olen samaa mieltä kuin Tokakertalainen, että kirjoittaminen on hyvä tapa purkaa ja käsitellä asioita. Ahdistuksen tai ärsytyksen kirjoittaa sanoiksi helpottaa se jollain tapaa.

    VastaaPoista