sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Laiskimuksen viikon kuulumiset!

Olenpa ollut vallan laiska kun en ole viikkoon käynyt täällä kirjoittamassa ja samalla myös huomasin, että en ole muidenkaan kirjoituksia lukenut. Ehkäpä tässä on ollut omassa elämässä viimeisen viikon aikana niin paljon mietittävää, että en ole ehtinyt miettiä näitä juttuja. Uudet tuulet ovat kai alkamassa elämässä ja uusi vaihe elämää. Tätä ne mun uneni tiesivät! Ehkä juttelen niistä uusista tuulista sitten kun se on ajankohtaisempaa.

Aloitetaanpa isänpäivästä. Meidän isi sai paljon lahjoja ja tietysti kakunkin vielä. Lapsilta mies sai pojan tekemän hienon ison kortin, tyttäreltä itse tehtyä sinappia (todella hyvää muuten!), lautasen mihin on painettu lasten käsien jälki ja vielä stonen boxin. Se päivä menikin lähinnä kyläillessä kuten yleensä tälläiset päivät. Käytiin ensin miehen isän luona, sitten minun vanhemmillani ja lopuksi vielä miehen papan luona. Kotiuduttiin vasta illalla. Oltiin kaikki ihan puhki kyläilystä. Toisaalta oli ihan mukavaa kyläillä kun minun ei tule sitä enää paljon harrastettua. Ennenvanhaa kun olin vielä terve niin ei ollut päivää kun ei oltaisi jossain kyläilty (siis minä ja lapset) :) Aina oltiin menossa :)

Maanantaina alkoi taas arki ja miehen yövuoroviikko. Vaan eipä se mennytkään ihan niin. Lapset meni kyllä ihan normaalisti hoitoon kun mies meni töihin, mutta tiistaina kun mies haki lapset niin tytär oli kipeänä :( Kuulemma yhtäkkiä noussut puolenpäivän maissa 40'C kuumetta :( Tytär oli todella itkuinen. Pistin heti supon ja tytär huilasi isän sylissä ja pupu kainalossa puolisen tuntia niin alkoi taas elämä voittaa. Luultiin, että nyt tyttärelle on tullut enterorokko mitä on liikkeellä päiväkodissa. Mies kävi kuitenkin lääkärissä tyttären kanssa missä selvisi, että hänellä on keuhkoputkentulehdus ja sai siihen antibioottikuurin. Ei mikään ihme, että tulehdus oli mennyt keuhkoputkiin, koska tytär on ollut pidemmän aikaa köhäinen. Jospa nyt menisi ohi.

Torstaina minulla oli lääkäri ja sytostaatti porissa. Yleensä aina ollut tiistaisin, mutta nyt torstaina sen minun ab kuurini takia. Odotin, että varmasti tulee huonoja uutisia vartalon TT-kuvasta ja varmasti maksa-arvot ovat pompanneet ylöspäin pidemmän syto tauon takia. No, toisin kävi!! Kuulemma maksan pesäkkeet oli hävinneet ja syöpä markkeri oli tullut rutkasti alaspäin! Samoin maksa-arvo oli laskenut 400-->183! Olin ihan ällikällä lyöty ja niin onnellinen tottakai! Hoito siis tehoaa! Uskon myös, että mun ruokavaliolla on merkitystä!! Olen vähentänyt sokerinsyöntiä rutkasti! Syöpähän rakastaa sokeria. Syön sokerittomia herkkuja. Juon joka aamu sitruunavettä, koska sitruunan pitäisi "huuhtoa" maksaa, juon myös joka aamu havupuu-uutetta mikä on super terveellistä sekä teen yleensä aamuisin smoothien missä on joukossa hamppuproteiinia ja inkivääriä. Myös hamppuöljy on hyvä. Sitä voi oikeastaan lorauttaa ruuan kuin ruuan joukkoon. Itse en oikein ole tykästynyt yhdenkään noiden makuun, mutta olen huomannut, että olen oppinut sietämään niitä makuja ja jopa tykkäämään hampun ja inkiväärin mausta. Huomasin, että inkivääri ja banaani sopii loistavasti yhteen! Siitä tulikin mun lempparia!

Kotiin kun päästiin porista niin otin tirsat, jotta jaksoin lähteä sinne joka torstaiseen syöpiksen vesijumppaan. En halunnut jättää sitä väliin kun viime viikolla jäi pakosta, mutta täytyy sanoa, että oli aika rankkaa syto päivän päälle. Jumpan päälle vielä käytiin kaupassa ostamassa kakkutarpeita kun minulta tilattiin yksi kakku ja kaveri kaipasi kakun teossa apua. Iltapalaa käytiin vetämässä hesessä mikä on kaupan yhteydessä. HYI HYI meitä! Juuri kun hehkutin hyvää ruokavaliotani :D No eipä sitä tule usein käytyä, joten sallittakoon tämä ratkeaminen :) Pakko kertoa tähän väliin liittyen kakkutarpeisiin. Vain mies onnistuu tässä! Edeltävänä päivänä mieheni kävi kaupassa ja lupasi ostaa ne kakkutarpeet jotka osaa. Lähtiessään hän kysyi, että mihin ihmeeseen tarvitsen 10 kermaa kun listassa luki 10x kerma. Vastasin, että teen kaksi kakkua joihin tulee sekä väliin, että päälle kermaa, että kyllä sitä kuluu. Kotiin kun mies pääsi ja aloin purkaa kasseja huomasin hänen ostaneen KUOHUkerman tilalle RUOKAkermaa :D Varmuuden vuoksi vielä pari ylimääräistä purkkia :D En tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa :D En kuitenkaan voinut moittia, koska yritys oli kova, mutta olishan sitä luullut tajuavan, että nimenomaan kuohukermaa ostaa. Yleensä mies tykkää käyttää ruuanlaitossakin kuohukermaa, joten en tajunnut, että se olisi pitänyt erikseen kirjoittaa.

Perjantai aamupäivällä sitten leivoin lasten "avustamana" suklaa kakkupohjat valmiiksi. Lasten tärkein työ oli tietysti vatkainten nuoleminen! :) Iltapäivällä vähän ennen kuin kaveri tuli minun kanssani tekemään hänen kakkuaan aloin tehdä toisen tilauskakun täytettä. Poika oli minua auttamassa kun tytär leikki Riikan kanssa. Poika sai mm kostuttaa kakkupohjaa ja tietysti ne kaikkein tärkeimmät jutut oli vatkainten nuoleminen ja kipon puhtaaksi kraapiminen :) Kaveri tuli paikalle vähän ennenkuin sain tilauskakun täytteet laitettua, joten nakitin kaverin alkuun suklaan paloituksella. Loppu kakku tehtiin yhteistuumin ja hienohan siitä tulikin. Oli kiva leipoa kaverin kanssa yhdessä ♥ Tänään saatiin Riikan kanssa maistiaiset tuosta minttu-suklaa kakusta ja hyvää oli! Ei liian makeaa. Illalla kyllä todellakin tiesi selässään, että koko päivän oli tehnyt jotain! Muutenkin vähän selkälihakset olleet enemmän jumissa viimeaikoina ja varsinkin alaselästä vasemmalta puolelta niin alaselän lihas kuin pakarakin. Jumitusta varten lääkäri määräsi minulle tortaina porissa diapamia (5mg). Se kyllä kieltämättä hieman auttaa, mutta kyllä silti selkä kaipaa myös sen säännöllisen hieronnan! Olen itse öisin vessakäynnin yhteydessä koittanut öljyllä hieroa sitä sen mitä yletän ja pystyn. Vähän vaikeaahan se on! Riikka vitsailikin, että voin laittaa vähän pamia salaa hänen ja mieheni puuroon kun olen kyllästynyt heihin niin tulee heillekkin vähän parempi mieli ja kaikille hauskempaa :D  Itsellä on niin kova toleranssi lääkkeisiin, että yhden pamin ottaminen lähinnä hieman väsyttää. Ei tule mitään hihhuli oloa. Saa vaan entistä paremmin nukuttua mikä ei ole huono kun olen niitä painajaisia nähnyt.

Lauantai aamuna tein tilauskakun valmiiksi. Eipä siinä ollut muutakuin pursotus ja yleensäkin koristelu. Sain kakun juuri valmiiksi kun sitä tultiin hakemaan. Kismitti jonkin verran tuolloin aamulla kun minua ei oltu herätetty. Riikka ja mieheni tietysti ajatteli minun parastani, muttakun tänä aamuna olisi pitänyt herättää. Olin lätännyt vaan kellon kiinni seitsemältä ja jatkanut sikeästi uniani. Yleensä, jos lättään kellon kiinni niin herään uudelleen tyyliin vartin päästä, mutta nyt en. Nousin ylös varttia ennen kuin MLL:n hoitaja tuli. Kovalla kiirreellä siis vaihdoin päivävaatteet päälle. Aamulääkkeet kaikki tietysti ottamatta ja olisi kiva kun olisi särkylääkkeet alkaneet vaikuttaa ennekuin aloin vääntää kakkua. Noilla pitkäkestoisilla lääkkeillä kun kestää n.1,5h ennenkuin alkaa kunnolla vaikuttaa. Siispä jouduin heti aamulla ottamaan nopeasti vaikuttavaa särkylääkettä myös varsinkin kun nuo selkälihakset on temppuilleet viime aikoina. No kakku tuli tehtyä ja lähti eteenpäin. Se on kai pääasia. Iltapäivällä lähdin taksilla kaupunkiin ja käytiin Riikan sekä toisen kaverin kanssa amarillossa syömässä ja sen jälkeen katsomassa Diana leffa iso-hannussa. Pilkin puolet leffasta. En oikein tiedä oliko leffa tylsä vai minä väsy. Koitin siinä sitten syödä, jotta pysyisin hereillä :D Leffan jälkeen käytiin pissattamassa kaverin koira ja tultiin meille. Katsottiin tässä pihalla leffa (siis sen niminen leffa) ja taas sama homma, että minä pilkin/nukuin puolet leffasta :D Leffan jälkeen syötiin iltapalaksi vielä vohveleita ja suunnattiin nukkumaan. Lapset olivatkin miehen isällä yökylässä kun mies itse oli tura offissa ja kotiutui vasta tänään.

Tänään nukuinkin pitkään. Nousin kunnolla ylös vasta klo.10.30. Mitä nyt aamulääkkeiden jälkeen kävin puolentunnin välein pissalla, mutta sitä se nesteenpoistolääke tekeekin. Lähdettiin sitten Riikan kanssa puolenpäivänaikaan juuri kun mies oli tullut kotiin kaupunkiin. Käytiin Riikan ja Riikan äidin kanssa pyöränurmella syömässä kivikylän possua kun niillä oli synttärit siellä. Johan oli porukkaa liikenteessä! Possu oli hyvää! Siitä suunnistettiin Riikan luo missä päivän vietinkin. Riikalla itsellä oli pari menoa, mutta ei se mitään haitannut. Elpasin siellä Riikan sohvalla. Kotiuduin illalla puoli seitsemän maissa, lapsetkin oli sitten jo kotona :)

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!!

Pojan tekemä isänpäiväkortti ja tyttären tekemä makkara kortti mikä tuli sinapin mukana.
Kaverin kakku tyttöystävälleen. Makuna minttu-suklaa.
Tilauskakku. Makuna banaani-suklaa.
Amarillon tän kerran herkut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti