tiistai 5. marraskuuta 2013

V-lopun kuulumisia, arkea ja lisää leivontaa!

Lapset oli viikonloppuna yökyläilemässä. Tytär oli minun vanhempieni luona ja poika oli Riikan luona. Lauantai ilta meni päivystyksessä sen käteni kanssa. Minun ja mieheni piti käydä syömässä kahdestaan ulkona tuolloin, mutta se jäi väliin lääkäri reissun ansiosta. Riikka tuli minun mukaani päivystykseen ja hänen äitinsä oli sen aikaa poikani kanssa Riikan luona. Pääsin tarkkailuhuoneeseen petipaikalle odottelemaan lääkäriä kun soitin jo etukäteen, että en pysty sairauteni takia istuskelemaan ja odottamaan. Raumalla kyllä taidetaankin tietää minun tapaukseni hoitohenkilökunnan kesken niin arvauskeskuksessa kuin minervassakin. Ensin otettiin verenpaine ja lämpö, sitten lääkäri kävi joka totesi heti kädessä olevan ruusun. Määräsi verikokeet, jotka tultiin ottamaan hetken kuluttua. Ruusuhan se ja ab kuuria pukkasi. Harmi vaan kun apteekki ehti mennä kiinni ennenkuin saatiin kuuri ulos ja minäkin kuvittelin, että hyvin se voi odottaa seuraavaan päivään. Eipä mitään muutakuin tuli vaan pirun kipeäksi yön aikana! Onneksi kotisairaala pääsi tuomaan ekat napit aamulla niin sain kuurin alkuun. Sinä päivänä särkyä oli, mutta sitten se meni onneksi ohi. Minulla piti olla tänään lääkäri ja syto mitkä peruuntui tämän ruusun takia. Voin sanoa, että harmittaa ihan hirveästi, että tämä syto tauko pitenee varsinkin kun mun maksa-arvo on yleensä tauon aikana kohonnut niin pelottaa kohoaako se millaisiin lukemiin nyt? Tietysti toivon, että ei kohoaisi tai jos kohoaa niin hyvin vähän, että syto voidaan antaa. Harmittaa myös se lääkärin lykkääntyminen, koska kuulen vasta sitten vartalon TT-kuvan tulokset. Nyt sitten joutuu jännittämään sitäkin pidempään :( Kuuri loppuu 13.11 niin minulle tulee uusi aika postissa tuon päivämäärän jälkeen.. siis uusi aika on tuon päivämäärän jälkeen. Odotan myös niitä verikokeiden tuloksia mitkä otetaan aina ennen porin reissua. Siitä vähän ehkä näen onko ollut jotain vaikutusta tuolla sokerin välttelyllä ja sitruunaveden sekä havupuu-uutteen juomisella.

Sunnuntaina käytiin sitten miehen kanssa kahdestaan syömässä kun edeltävänä iltana se jäi väliin. Oltiin rauman vanhassa kellarissa. Otin jotain possun piffiä missä oli päällä pekonia ja maustevoi, lisukkeena lohkoperunat, sipulirenkaat ja kasviksia. Kaikenkaikkiaan oikein hyvää. Kastiketta jäin kaipaamaan, perunat ei maistunut oikein millekkään ja olivat kuivia. Pihvi sen sijaan oli täydellinen! Niin ahneesti rupesin sitä syömään, että meinasin tukehtua heti ekaan suupalaan :D Onneksi en tukehtunut! Olisi ollut vähän noloa kuolla syövän sijaan pihviin :D Ruokailun jälkeen käytiin hakemassa poika ja suuntasimme kotiin. Vanhempani toi tyttären kotiin hetken kuluttua kun me olimme kotiutuneet. Tyttärellä ainakin oli ollut kova ikävä kun niin innoissaan ja ilosta huutaen juoksi isin syleilyyn :) Siinä on oikein isin tyttö! Pojaltakin tytär haki kovasti huomiota. Tytär tekee ihan kaiken perässä mitä poika tekee, hän on tyttären suuri idoli :) ♥ Toivonkin, että he pysyvät aina yhtä hyvissä väleissä ja pitävät toistensa puolia! Minä ja isoveljeni oltiin aina kuin paita ja peppu ja tuntui kivalle kun naapurin tyttö joskus sanoi, että hän on oikein kateellinen kun me ollaan niin hyvissä väleissä veljen kanssa ja pidämme aina toistemme puolia. Hän haluaisi, että hänelläkin olisi samanlaista siskonsa kanssa. En ollut ennen sitä edes tajunnut koko asiaa, mutta niin se oli ♥ Kuitenkin, haluaisin, että meidän lapsemme olisi myös aina yhtä hyvissä väleissä!

Maanantaina miehellä alkoi aamuvuoroviikko mikä tiesi lapsille taas pitkiä päiväkoti päiviä :( Olivat maanantaina kotona vasta puoli kasin maissa illalla. Ehdin nähdä tytärtä tunnin (menee aikaisemmin nukkumaan kun poika) ja poikaa puolitoista tuntia. Kova oli ikävä! Olisin voinut kauemminkin viettää aikaa heidän kanssaan ja varmasti lapsetkin olisi, mutta toisaalta he tarvitsevat unensa eikä sillekkään oikein mitään voi, että tuppaa nuo miehen työpäivät venumaan. Samaa rataa mentiin tänään ja käytiin vielä saunassa niin meni vähän turhan myöhään molempien nukkumaanmeno. Tytärkin oli niin poikki, että itki vaan :( Onneksi ainakin perjantaina heillä on lyhyt päivä. Yleensä lasten käytöksestä näkee kun he joutuvat olemaan paljon hoidossa ja kaipaavat extra paljon huomiota. Sanomattaankin tuo on selvää. Raskastahan se on lapsille. Päiväkoti on heidän työpaikkansa. Olisi niin ihanaa kun itse pystyisi olemaan enemmän lasten kanssa, ettei heidän tarvitsisi olla niin pitkää päivää, mutta sillehän emme voi mitään, että en pysty heistä niin täysvaltaisesti huolehtimaan oman tilani takia. Pystyn toki auttamaan jossain pukemisessa ja lämmittämään ruokaa tai antamaan välipalaa. Voin tehdä tuollaisia pikkuasioita. Joskus sekin harmittaa suunnattomasti kun haluaisin tehdä enemmän, mutta en pysty/jaksa.

Leivoin maanantaina aikani kuluksi kauan suunnittelemiani porkkana kuppikakkuja. Niistä tulikin oikein meheviä ja hyviä. Päälle tein taas kuorrutteen. En omasta mielestäni saa kuorrutteista niin nättejä kuin toivoisin. Vaatii vielä harjoittelua ja uusia tyllia. Nyt minulla on kertakäyttöisiä tyllia pari. On perus tähti ja pyöreä pää. Sitten minulla on vaikka minkä muotoisia pienen pieniä tyllia. Ne ovat liian pieniä! Paitsi johonkin mini kuppikakkuihin.
Maanantai-tiistai välisenä yönä sain kuningas idean hbo nordican cupcake kisaa varten! Yleensä saan öisin parhaat leivonta ideat! Sain idean tehdä sokerimassasta kupin ja tassin, kupin sisään laitan cupcake:n jonka päällystän marengilla ja ripottelen siihen päälle suklaajauhetta. Teemana on siis cappuccino. Riikka lupasi ottaa luomuksesta kuvan järkkärillään. Kuvaan meinasin laittaa kupin lisäksi vielä suklaa cupcake:n kuorrutteella. Huomenna siis ehkä leivon suklaa-kahvi cupcake:a sekä porkkana kakun illan vieraita varten kun porkkanaraastetta jäi porkkana kuppikakkujen leipomisesta. Sokerimassa kupin liimaaminenkin olisi ohjelmassa. Siihen kun tein erikseen korvan ja pohjan niin ne pitää liimata yhteen. Katsotaan sitten jätänkö sen kokonaan valkoiseksi vai mahdollisesti maalaanko siihen jotain. Jos en jaksa tehdä kaikkea tuota huomenna niin varmaan ehdin leipoa suklaa-kahvi cupcake:t torstainakin, koska silloin vasta Riikka tulee meille kameransa kanssa. Siitä sitten lisää seuraavalla kerralla :)

Porkkana cupcake.
Sokerimassa kuppi ja tassi tuloillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti